ddddd

El geçmeli, takviyeli mağaza poşeti isteyen müşterilerin minimum 150 kg poşet sipariş etmeleri gerekmektedir. Bu durum cirosu yüksek işletmeler için ideal olabilirken küçük esnaflarda ise bu durum maliyet açısından bütçeyi aşar. Türkiye’de çok az işletme tarafından yapılan mağaza poşetinde serigrafi baskı küçük esnafların bütçesi içinde oldukça uygundur ve bundan dolayı çok rağbet görür.
Ayakkabı mağazaları, hediyelik eşya dükkânları, butikler, giyim mağazaları, eczaneler vb. işletmelerin sıkça tercih ettiği bu poşetlerin yapım aşamaları ise;
– Müşterilerin işletmelerine uygun olan renk seçilir, istenildiği gibi ( logo veya amblem çalışması) işletmenin ismi, telefonu adresi, kullanılmak istenen resimlerin vektörel hali grafik tasarımcı tarafından poşet üzerindeki baskı alanı üzerine tasarlanır ve müşterinin onayına sunulur.
– Müşterinin onayı dâhilinde istenilen çalışma rengi siyah olmak şartıyla aydınger üzerine çıktı alınır.
– Baskı sırasında kullanılacak eleğin üzerindeki ipek dokumanın hem arka hem de ön yüzüne emülsiyon sürülür ve kuruması için karanlık bir ortamda bekletilir. Kesinlikle ışık görmemelidir.
– Emülsiyonu kurumuş olan eleğin üzerine çıktı alınan aydınger yapıştırılır ve üzerine ağırlık konulur. Işıklı masa yardımı ile pozlandırma işlemi başlar. Pozlandırma sırasın ışığın yeterli oranda verilmesi gerekir. Verilen ışık ne az ne de çok olmalıdır.
– Yaklaşık 20-25 dakika süren pozlandırma sonrası hazır olan kalıba tazyikli su tutulur. Bunun sebebi iş olan yerlerin koyu olması ve ışığı geçirmediği için emülsiyonun elek üzerinden atılır. Işık gören iş harici yerler ise su tutulsa dahi buralarda tutunur. Kalıp yeniden kurutulur.
– Baskı esnasında kullanılacak mürekkepler flekso baskıda kullanılan mürekkeplerdir. Çünkü flekso baskı mürekkepleri poşet ve kartonda kullanılması daha uygundur. Boyada şişme, atma gibi sorunlar yaşanmaz.
– Mürekkepte ise flekso baskı mürekkeplerinin incelticileri kullanılır. İnceltici kullanılmadığı takdir de boya kabarır ve baskı kalitesi düşer. İnceltici fazla kullanılırsa boyanın rengi solar.
– Poşet baskı da ise 120 numaralı ipek dokuma tercih edilir.
– Kalıp serigrafi baskı tezgahına takılıp sıkıştırıldıktan sonra poşetler kalıptaki ölçü ebadına göre yerleştirilir.
– Mürekkep kalıp üzerine dökülür ve inceltici eklendikten sonra ragle yardımı ile birbirine yedirilir.
– Ragle bastırılarak mürekkep aşağıdan yukarıya doğru kalıp üzerinde çekilir. Kalıbın altına kullanılmayacak bir kâğıt konulur ve bu kez kalıp kağıda yaklaştırılır ragle yeniden aşağıdan yukarıya doğru çekilir. Kâğıt üzerinde gerçekleştirilen baskıda herhangi bir problem yoksa poşetlerin baskısına geçilir.
– Manuel olarak baskı yapılacağı için tek renk baskı yapılır, pozalı sistemde ise birden fazla renk basılabilir.
– Basılan poşetlerin üzerindeki mürekkeplerin çabuk kuruması için kurutmalı fırına gönderilir, fırının girişinde sıcak çıkış kısmında ise soğuk hava üflenir.
– Fırından çıkan poşetler istiflenir ve paketlenir.

 

cropped-eser-çeşitli-logo-1.jpg

Bir önceki Neden 10 Kg Poşet başlıklı makalemizde Baskılı Poşet, 10 Kg Baskılı Poşet ve Baskılı Mağaza Poşeti hakkında bilgiler verilmektedir. Baskılı Poşetlerimiz Tüm Türkiye'de

Baskılı Poşet

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir